Srbija - Ukrao ličnu kartu policajcu, pootvarao firme i zgrnuo milione


- Pre skoro deset godina nepoznati prevarant je napravio lažnu ličnu kartu na ime Zorana Veljkovića, kojom osniva firme po Srbiji i vara građane. Pre nekoliko dana Veljkovića je zvala njemu nepoznata osoba i rekla da izađe ispred kuće gde ga čeka, kako bi se "razjasnili". U prisustvu njegove porodice ta osoba je počela da preti i viče: "Meni niko nije ostao dužan, naplatiću do zadnjeg dinara". Njemu je prevarant, koristeći Veljkovićevu falsifikovanu ličnu kartu uzeo robu u vrednosti od 280.000 dinara, koju nikada nije platio - navode u PSS-u.

Da je žrtva prevaranta Veljković je otkrio kada je pre oko deset godina bio pozvan na informativni razgovor u policijsku stanicu Čukarica, kod inspektora za privredni kriminal. Tada mu je predočeno da ima registrovanu firmu "Rasina invest" na Bežanijskoj kosi u Beogradu i da se bavi prevarama. Ispostavilo se da mu je lična karta falsifikovana, a da je prevarant na ime firme uzimao kredite od banaka i navodno prodavao gvožđe, mobilne telefone.

Veljković je više od 30 puta bio na saslušanju po celoj Srbiji, u policiji, Poreskoj upravi, na suđenjima, kako bi objasnio da on nije vlasnik firmi, koje duguju novac. Grafološkim ispitivanjem u Trgovinskom sudu u Beogradu nepobitno je utvrđeno da potpisi na osnivanju firmi sa Veljkovićevim imenom nisu njegovi, što je utvrdio veštak. Kako navode u sindikatu, firma "Rasina invest" je ugašena, ali je prevarant očigledno nastavio sa otvaranjem drugih firmi.

Nema komentara:

Objavi komentar