Srbija - Srpkinja snajperista ratuje u Ukrajini

Front na istoku Ukrajine postao je bogatiji za prisustvo žene snajperiste i to poreklom iz Srbije!
 Naime, na Fejsbuk profilu njenog kolege koji je otišao u Donjeck da se bori na strani proruskih snaga Dejana Berića, može se videti fotografija na kojoj se nalazi mlada devojka u...

Kosovo - Nova hapšenjejom da su finansirali teroristicka delovanja

Policija Kosova, u saradnji sa regionalnim jedinicama, uhapsila je dva lica u nastavku akcije u borbi protiv terorizma, potvrdio je portparol Daut Hodža.
Uhapšeni su H.A i D.K. pod sumnjom da su učestvovali u krivičnom delu terorizma, a za D.K. se sumnja da je i finansirao teroristicka delovanja, prenosi Expreš izjavu portparola policije. 
Juce je policija Kosova, u saradnji sa relevantnim regionalnim jedinicama, realizovala operaciju koja je rezultirala hapšenjem dva lica”, rekao portparol Hodža. 

Expreš saznaje i da je u Gnjilanu jedan od uhapsenih H.A. imam dzamije u selu Vrbica, dok je drugi uhapseni njegov saradnik. 
Imam je ranije bio optužen za “propovedanje i uticanje na to da 17-godišnjak Lirim Robeli ode za Siriju”

Palestina - Hamas traži od međunarodne zajednice da stave Izrael na listu terorista

Islamski pokret otpora, Hamas, je zatražio od međunarodne zajednice da doda Izrael i njegove vođe na listu terorista. Ovaj zahtjev dolazi nakon što su izraelski doseljenici zapalili džamiju i crkvu na Zapadnoj obali.

Vođa Hamasa i bivši ministar vakufa i vjerskih pitanja, dr. Ismail Ridvan, je osudio u četvrtak paljenje oba sveta mjesta.

Miris novorođenčeta budi osjećaj zadovoljstva, kao kod ovisnika

Autori studije “Granice u psihologiji” tvrde da je miris novorođenčeta toliko jak da je u stanju da u mozgu odrasle osobe probudi snažan osjećaj zadovoljstva, sasvim nalik onom koji se javlja kod ovisnika od psihoaktivnih supstanci.

Međutim, taj karakterističan miris tek rođene bebe nestaje šest...

Hrvatska - Lokomotiva naletjela na šleper i prepolovila ga

Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu kod Knina odmah blizu izlaza iz tamošnje tvornice Knauf gdje je vozač predhodno obavio utovar gipsanih ploča

Nevjerojatnu sreću u nesreći imao je večeras točno u 18 sati srbijanski vozač iz Užica koji je doslovno..

Bosna - Ubio advokaticu koja je zastupala njegovog sina

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) jučer popodne obavili su višesatni pretres kuće Muhameda Budimlića (63) iz zaseoka Podgredine u Mjesnoj zajednici Stijena u općini Cazin. Budimlić je osoba koja se, kako saznaje "Avaz", dovodi u direktnu vezu s mučkim ubistvom advokatice Jasmine Koričić (61) 13. februara.

Ona je ubijena u bombaškom napadu, a nakon što je

Bosna - Sarajlije uznemirio zemljotres

Danas u 9,24 minute, građane Sarajeva uznemirio je jak i kratak zemljotres.

Epicentar se nalazio 30 kilometara južno od Sarajeva,  . Jačina potresa bila je 3,8 stepeni. 

Facebook - Nova funkcija sprečavaće samoubistva! Evo i kako

Ukoliko primetite zabrinjavajući status svog prijatelja na Fejsbuku, moćićete to i da prijavite. Fejsbuk će onda da pregleda taj post i ako bude smatra do postoji razloga za zabrinutost, osobi koje je postavila taj post će biti ponućena pomoć sledeću put kad se bude ulogovao.
Kada se ta osoba bude ulogovala, dobiće sledeće 

Kosovo - Izbori su jedini spas za Kosovo", rekao je Haradinaj za RTK

 Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da je Kosovo, zbog ekonomske krize, za nešto više od mesec dana napustilo najmanje pet odsto stanovništva i da su u toj situaciji izbori jedini spas.
"Treba što pre ići na izabore ne zato što to želim ja, već zbog spasa Kosova. Izbori su jedini spas za Kosovo", rekao je Haradinaj za RTK i precizirao da je za 30 do 40 dana Kosovo napustilo zbog ekonomske krize 100.000 građana..

Argentina - Više od 17.000 hektara zemlje uništeno je u požaru

Više od 17.000 hektara zemlje uništeno je u požaru u Patagoniji na jugu Argentine u ogromnom požaru koji besni nekoliko dana, saopštile su večeras argentinske vlasti.
"To je najveći požar koji je ikada pogodio Patagoniju", naveli su vatrogasci koji se nekoliko dana bore protiv požara uzrokovanog gromom.

Pripadnici Islamske države u muzeju polomili statue iz 7. veka (video)


 Pripadnici Islamske države već su poznati po svojim stravičnim ubistvima, ali sada su počeli da napadaju na sasvim nov način. Ovoga puta udarili su na kulturu, religiju, tradiciju i istoriju, a time poljuljali nacionalni identitet i veru naroda u sve što imaju i što ih međusobno povezuje.

Džihadisti su objavili snimak na kome su prikazani njihovi sledbenici kako maljevima razbijaju i uništavaju drevne artefakte u severnom gradu Mosulu u Iraku. Oni objašnjavaju da su morali da unište sve ove relikvije jer predstavljaju ..

Srbija - Baba vračara oštetile građane za više od tri miliona dinara

Starija žena iz Sombora koja se bavila gatanjem i proricanjem sudbine privedena je zbog sumnje da je oštetile građane za više od tri miliona dinara. Svoje usluge je reklamirala u oglasima

U novinama se nedavno pojavio oglas proročice koja “čita sudbinu”, i to uz nadoknadu. Ženi koja joj se javila na taj oglas za proricanje budućnosti ona je za nekoliko telefonskih razgovora uspela da uzme više od ..

Rusija - "nastave o patriotizmu" deca u vrtiću pozirala s Kalašnjikovima

Fotografije dječaka i djevojčica na kojim poziraju s kopijama oružja za vrijeme "nastave o patriotizmu" u jednom vrtiću u Sankt Peterburgu izazvale su polemiku u Rusiji, dok organizatori tvrde da rukovanje oružjem treba da bude dio obrazovanja ruskih učenika,

Petogodišnji i šestogodišnji dječaci i djevojčice drže u rukama borbene puške AK-47, popularni kalašnjikov, i

Grcka -Tokom protesta demonstranti Molotovljevim koktelima su zapalili i na desetine vozila

U Atini su danas održani protesti protiv dogovora grčke vlade s kreditorima koji je postignut prošle sedmice, javlja Anadolu Agency (AA).
Demonstranti su se okupili ispred zgrade Univerziteta u Atini u samom centru grčke prijestolnice.
Na protestima je učestvovala grupa od oko..

EU - u zemljama EU razlika u minimalnim platama i dodeset puta

Minimalne plate u Evropskoj uniji najbolje pokazuju ogromne ekonomske razlike među zemljama članicama, a primer je razlika u visini od deset puta između Bugarske i Luksemburga

U Uniji i dalje deset zemalja ima minimalnu platu ispod 500 evra, i to su istočnoevropske zemlje koje su se EU pridružile u poslednjih deset godina...
 
Od 22 od ukupno 28 članica EU u kojima postoji kategorija minimalne plate, u sedam je minimalna plata iznad 1.000 evra.
 
Grčka je jedina članica EU u kojoj je minimalna plata smanjena - sa 794 na 684 evra.
 
Pod minimalnom platom podražumeva se najniža plata koju je poslodavac po zakonu obavezan da plaća radniku

Irska - usvojila zakon o univerzalnim paklicama ciagaret

Stvaramo zakon koji će biti istorijski i od stvarnog značaja za oblast javnog zdravlja. Na ivici smo da postanemo prva zemlja u Evropskoj uniji koja je usvojila zakon o univerzalnim paklicama i da postanemo tek druga zemlja u svetu koja je usvojila ovaj zakon",

Srbija - Prodao devojku svoga sina za 100 evra

Z. N (40)  osuđen je pred Višim sudom u Pančevu na samo šest godina zatvora zbog mučenja i prodaje maloletne D. P.
   - Z. N je D. P. upoznao kao devojku svog sina. Iskoristio je to što je bila štićenica Centra za socijalni rad i teškog materijalnog stanja. Oteo joj je telefon i ličnu kartu, koju je imala kao maloletnica. Pretio joj je da će je tući pajserom i ubiti ukoliko ga ne posluša i ne...

austrija - Zabranila finansiranje hodža i džamije iz inostranstva po novom zakonu

Austrijski parlament je, nakon duge rasprave, odlukom većine usvojio Zakon o islamu. Novi zakon pravno je regulisao neka prava koja oni već koriste, ali s druge strane je doveo u pitanje jednakost, vjersku slobodu i pravo muslimana na...

Nemačka - Upozorenje Jevrejima da ne nose tradicionalne kape

Centralnog saveta Jevreja Nemačke  upozorio je Jevreje da bi u problematičcnim kvartovima gradova trebalo da odustanu od nošenja tradicionalne jevrejske kape - kape, javljaju danas nemački mediji.Jevreji u Nemačkoj su, naročito prošlog leta, ukazivali na porast antisemitizma.

Finska - Nacionalni radio je donio odluku da emituje odlomke iz Kur’ana

Finski javni emiter opisao je serijal kao projekat “bez presedana” u historiji ove evropske zemlje
  – Nacionalni radio u Finskoj je donio odluku da emituje odlomke iz Kur’ana, svete muslimanske knjige, radi boljeg..

Ovo su najopasniji gradovi na svetu

Na listi najopasnijih gradova su i američki Sent Luis u kom se na 100.000 stanovnika dogodi 50 ubistava, zatim Baltimor, Nju Orleans i Detroit

 Nova lista Veća za javnu sigurnost i kriminalnu pravdu pokazuje da se jedna trećina ubistava desi u zemljama...

Srbija - Carinici ostaju u čudu kako ilegalni migranti uopšte prežive putovanje

Carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja danonoćno pronalaze desetine ljudi, koji su sklupčani u lažnom dnu kamiona ili u sedištima vozila.U jednom krovu kombija stane osmoro ljudi, ja ni dan danas ne mogu da shvatim kako stanu. Oni se tu voze 20 sati, tu uriniraju, vrše nuždu – kaže za N1 Rade Knežević iz Uprava carina.

Carinici ostaju u čudu kako ilegalni migranti uopšte prežive putovanje i navode da su imali čak i slučaj kada je....

Meksiko - Zaplijenili su 3,3 tone kokaina

 Zaplijenili su 3,3 tone kokaina: Vrijedi čak 90 milijuna dolara


 Droga 

je bila na putu za Meksiko, a vrijednost joj je procijenjena na 90 milijuna dolara. Pripadala je kolumbijskom klanu Usuga koji ima oko 2000 pripadnika

Kako se riješiti zubobolje za par minuta?

Kada nas uhvati zubobolja, zubari često ne mogu napraviti ništa dok bol ne prođe. A kako se riješiti jedne od najneugodnijih boli koja postoji? - nekoliko savjeta..

Kockice leda


Led pomaže u uklanjanju bolova jer ostavlja osjećaj obamrlosti upaljenog područja. Možete kockicu leda staviti u tkaninu i pritisnuti na obraz, što je preporučljivije nego da je stavite direktno na zub. ....

Turska - Specijalitet meso na buzdovanu

 Buzdovan, strašno hladno oružje koje je širom svijeta stoljećima korišteno za sijanje smrti i straha, ovaj put je upotrebu našlo u kuhinji tradicionalnog turskog restorana u Amasyi. "Buzdovan kebab" nudi poseban ukus, a meso ostaje toplo i do tri sata nakon pečenja, piše Anadolu Agency. 
Restoran koji nudi ovaj zanimljiv specijal nalazi se...

Čad - Vojska Čada ubila 207 pripadnika Boko Harama

Vojnici iz Čada ubili su jučer 207 pripadnika ekstremističke organizacije Boko Haram u sukobima u blizini nigerijskog grada Garambu, nedaleko od granice s Kamerunom, saopštila je danas vojska Čada.

U sukobima je poginuo jedan čadski vojnik, dok ih je devet povrijeđeno,

Razdvojene blizanke koje su dijelile pluća, jetru i crijeva


Desetomjesečne blizanke Knatalye Hope i Adeline Faith Mata rođene su spojene grudima. dijelile su zid grudi, pluća, dijafragmu, jetru, crijeva i zdjelicu. Ljekarski tim Dječije bolnice u Teksasu prvi put je izveo ovako komplikovanu operaciju razdvajanja i vrlo su zadovoljni postignutim uspjehom.

Operaciju je izveo tim od 26 osoba, od kojih je 12 hirurga, šest anesteziologa i osam hirurških medicinskih sestara. Operacija je trajala 26 sati. .....

Češka - Ubijeno osam ljudi u restoranu

Osam ljudi ubijeno je u oružanom incidentu u gradu Uhersky Brod, na istoku Češke Republike, javili su lokalni mediji.

Češka novinska agencija ČTK prenijela je izjavu ministra unutrašnjih poslova Milana Hovaneca, koji je rekao da je...

Vatikan - Gej hodočasnici su sedeli u delu publike rezervisanom za VIP goste

Presedan u Vatikanu desio se kada je grupa američkih katolika homoseksualaca i lezbijki primljena uz sve počasti na nedeljnoj audijenciji kod pape. Nekoliko meseci nakon izbora, papa Franja je izjavio da ne može da sudi homoseksualcima koji imaju dobru volju i traže Boga
Gej hodočasnici su sedeli u delu publike...

Francuska - Nepoznati dronovi letjeli iznad Pariza

Najmanje pet bespilotnih letjelica primijećeno je na nekoliko lokacija iznad Pariza između ponoći i 6 sati ujutro.
Najmanje pet bespilotnih letjelica (dronova) primijećeno je iznad centralnog dijela  Pariza između ponoći i 6 sati ujutro, saopćio je izvor iz francuskih snaga sigurnosti, navodeći da policija nije mogla da utvrdi njihove operatore.
Prvi dron je uočen u neposrednoj blizini Američke ambasade u Parizu, zatim iznad Eiffelovog tornja,...

Irak - Broj udovica u Iraku premašio milion

Iračka ministrica za ženska pitanja Beyan Nuri je za AA govorila o problemima žena u krizom zahvaćenom Iraku i istakla da je broj udovica u toj zemlji dosegao brojku od njih milion, piše Anadolu Agency (AA).
"Veliki broj muškaraca je poginuo u sukobima s ISIS-om, a veliki broj žena su postale udovice. Utvrdili smo da je nakon posljednjih sukoba broj udovica u zemlji premašio milion. Te žene imaju ozbiljne ...

Evrogrupa telefonskom sednicom odobrila produženje pomoći Grčkoj

Ministri finansija evrozon po završetku jednočasovne telefonske sednice su odobrili četvoromesečno produženje programa finansijske pomoći Grčkoj.
"Posle telefonske sednice Evrogrupe, nacionalne procedure za produženje grčkog programa pomoći mogu da počnu", napisao je evropski komesar zadužen za evro Valdis Dombrovskis na svom Tviter nalogu.

Srbija - kombi koji se rano jutros prevrnuo na autoputu kod Leskovca bila su 54 emigranta

 U kombiju koji se rano jutros prevrnuo na autoputu kod Leskovca bila su 54 emigranta i vozač, izjavio je direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević

On je kazao da su lekari bolnice zbrinuli 42 pacijenta od kojih je šest upućeno u Klinički centar u Nišu, a četiri su transportovana za Beograd...

Sjevernokoreja - Sjevernokorejci prisilno rade za privatnu blagajnu Kim Jong-una

Desetine hiljada Sjevernokorejaca prisiljeni su raditi u groznim uslovima u svojoj zemlji ili inostranstvu, dok se njihove plate slijevaju režimu Kim Jong-una, tvrde aktivisti za ljudska prava.

Austrija - Albanac fotografijom iz austrijskog zatvora šokirao cijelu regiju

Zatvorenik albanske nacionalnosti šokirao je austrijsku javnost forografijajma iz svoje ćelije na kojima se razmeće mobilnim telefonima, drogom, viskijem i velikim svotama novca. 

Tehnologija - Kako da saznamo traži li nas neko na internetu

Naravno, ne treba misliti da je svaka pretraga odmah znak za paniku, tačnije većina njih nije, jer i sami vrlo često pretražujemo ljude i informacije o njima, a da pritom ne mislimo ništa loše.
U nastavku slijedi nekoliko načina na koje možete „upratiti“ da li vas neko traži:

Šta se dešava sa vašim tijelom kada prestanete pušiti? (VIDEO)

Kada prestanete pušiti, potrebno je dosta vremena da se primijete neki znatniji rezultati. No, istraživanja pokazuju kako već nakon 20 do 30 minuta može se primijetiti poboljšanje funkcioniranja organizma - prvo se snižavaju krvni pritisak i puls, a stopala i šake postaju topliji jer se poboljšava cirkulacija.

Hrvatska - Istra dobija prvu džamiju


U ponedjeljak, 16. februara 2015. godine, u Komunalnoj palači u Puli upriličeno je predstavljanje projekta Islamskog centra u Puli kojemu je prisustvovao muftija dr. Aziz ef. Hasanović sa suradnicima. 

Grčka - Provocirala EU na tradicionalnom grčkom karnevau


Oko 30.000 ljudi učestvovalo je na karnevalu starom 186 godina

Najveći grčki karneval u luci Patras ove godine je organizovao parodiju na ekonomsku krizu i poslednje peripetije zemlje s EvrogrupomOrganizatori skupa koji su u subotu napravili defile smešnih tenkova i pravili

Američka akademija za film sinoć je 87. put dodelila svoja priznanja - prestižne Oskare

Američka akademija za film sinoć je 87. put dodelila svoja priznanja - prestižne Oskare, film Vesa Andersona "Grand Budapest hotel" na početku gala večeri osvojio četiri Oskara i to za kostim, šminku, scenografiju i najbolju originalnu muziku, stiče se utisak da je film Alehandra Gonzalesa Injaritua "Čovek ptica" sa istim brojem nagrada ali u kategorijama režija, originalni scenario, sinematografija, najbolji film godine

Turska - U Bosni borba bikova na Kosovo borba psa a u Turskoj borba deva

U mjestu Turgutlu kod Manise na zapadu Turske održana je tradicionalna borba deva, a među borcima devama jedna je nosila i bosanskohercegovačku zastavu, javlja Anadolu Agency (AA). U tradicionalnim borbama koje su veoma popularne u tom dijelu Turske (kao što su borbe bikova popularne u nekim dijelovima BiH) učestvovalo je 120 deva, a borbe je posmatralo više od 5.000 gledalaca.

Turska - Muškarci u suknjama protestovali zbog nasilja nad ženama

U znak protesta zbog brutalnog ubistva studentkinje Ozgečan Aslan u turskom gradu Mersin, grupa od 20 muškaraca obukla je suknje i okupila se u pešačkoj zoni u Istiklalu

Cna Gora - Veliki odron na putu Cetinje - Budva

Ogromna stena pala je na put Cetinje - Budva između Lapčića i Brajića i udarila u kamionet Crnagoraputa, povredivši vozača

Vozač je prebačen u cetinjsku bolnicu, a kamionet je udar stene doterao do same provalije. Na svu sreću bankine je vozilo zadržala da ne sleti sa puta.