Hor od preko 300 Android tableta i telefona

Ekipa koja stoji iza japanskog dela Googla odlučila je da napravi specijalan koncert preko 300 Android tableta i telefona.

Ovaj specifičan "hor" postavljen je u Omotesando šoping centru u Tokiju, a inženjeri su podelili uređaje kao što se i pevači dele u horu.

Tehnologija - Kineski radnici rade dan i noć zbog Eplove milionske narudžbine


 Epl bi trebalo da je zatražio od svojih kooperanata u Aziji da u prvom tromesečju proizvedu pet do šest miliona komada njegovog sata koji se može priključiti na razne sisteme, dostupnog u tri verzije

Kosovo - Hashim Thaçi objasnio zašto desetine hiljada građana napuštaju Kosovo


Kosovski ministar spoljnih poslova Hashim Thaçi izjavio je za nemački konzervativni dnevnik ''Frankfurter algemajne cajtung'' (FAZ) da su, desetine hiljada građana Kosova koji su tokom proteklih meseci zatražili azil u zapadnim državama, posledica glasina da Nemačka velikodušno deli radne dozvole.

Srbija - u Novom Pazaru danas protestna šetnja i skup zbog diskriminacije Bošnjaka

Bošnjačko nacionalno veće organizovaće danas u Novom Pazaru protestnu šetnju zbog, kako se navodi u pozivu, diskriminacije Bošnjaka u Srbiji. 

"Ovim protestom skrećemo pažnju javnosti na težak i neodrživ položaj Bošnjaka, ali i na sve ostale probleme sa kojima se Bošnjaci susreću svakodnevno, a koje državni organi nemaju volju da rešavaju", navodi se u pozivu "zapostavljanje ekonomskog razvoja Sandžaka,..

SAD optužile Izrael za laž o Iranskog nuklearnog programa


SAD - optužile su u srijedu Izrael da je objavljivao netačne informacije o nuklearnim pregovorima s Iranom, čime su pojačane tenzije u vezi tog pitanja uoči sporne martovske posjete izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Washingtonu.

Glasnogovornik predsjednika Baracaka Obame optužio je Izrael da pogrešno prikazuje stav SAD-a u vezi nuklearnih pregovora.

Tehnologija - Nekoliko savijeta kako da ubrzate usporen telefon

Kada potrošiš na stotine eura na novi smartfone, s punim pravom očekuješ da će ti on potrajati.
Međutim, postoji mnoštvo malih faktora koji ga možda svakodnevno usporavaju i kojih možda uopšte nisi svjestan.

Ukoliko ti se čini da ti telefon radi sporije nego inače, probaj neke od ovih savjeta:....

Tačka na tijelu koja briše glavobolju

Simptomi stresa su brojni i vrlo neugodni.
Glavobolja, probavne smetnje, nesanica i nervoza samo su neke od situacija koje možete riješiti u samo nekoliko minuta i to pritiskom na jednu tačku, piše Zadovoljna.
 

Pritiskom na Shen Men tačku glavobolja i stres nestaju...

PRE 20 GODINA BIO SRPSKI DOBROVOLJAC, A ONDA JE POSTAO DŽIHADISTA

Abdulah Ramo Pazar je poginuo prošle godine u borbama kod sirijskog grada Kobanea, a ovo je njegova životna priča

Turska -Turski institut za standardizaciju (TSE) donio je standard: Baklava mora biti zlatno-žuta i debela najmanje 3,5 cm

Turski institut za standardizaciju (TSE) donio je standard i za jednu od najpoznatijih turskih poslastica - tursku baklavu, koja od sada mora biti zlatno-žute boje i debljine od najmanje 35 milimetara.
Prema ovoj odluci, standardna turska baklava mora biti u svojoj specifičnoj boji (zlatno-žutoj), ne treba biti jakog preljeva i gustoće. Turska baklava mora biti minimalne debljine 35 milimetara.

Navedeno je također da je u posljednjem periodu primjećen niz nepravilnosti kada je u pitanju proizvodnja baklave...

Rusija - Svaki peti Rus štedi na hrani

Svaki peti građanin Rusije tvrdi da je poslednjih meseci prinuđen da kupuje jeftinije prehrambene proizvode ili da sasvim odustane od nekih drugih proizvoda

 Anketa, sprovedena 31. januara i 1. februara, pokazala je da je takvih 20, odnosno 23 odsto. Rezerve hrane kupuje 39 odsto građana, a 33 odsto se oslanja na uzgajanje sopstvenog voća i povrća

Nemačka - Medicinski tehnicar ubio 30 pacijenata

 Medicinski radnik u Nemačkoj izrazio je žaljenje što je ubio oko 30 pacijenata dajući im prekomernu dozu lekova za srce.

 38-godišnji medicinski tehnhicar rekao pred regionalnim sudom u Oldenburgu da je kod 90 pacijenata izazvao srčani zastoj jer je uživao u osećaju....

Holandski huligani divljali ulicama Italijanske prestonice na dan utakmice između Rome i Fejenorda

 
Nokaut faza Lige Evrope pretvorila je Rim u ratnu zonu pošto su holandski huligani divljali ulicama italijanske prestonice na dan utakmice između Rome i Fejenorda

Gostujuće pristalice su i u sredu privođene (njih 22) zbog brojnih incidenata, a ni dan kasnije situacija nije bila ništa bolja u "večnom graduHuligani su najpre zauzeli sve kafiće na popularnom "Kampo di Fjori", a onda su napravili potpuni haos na...

Erdogan bi gradio džamije na komunističkoj Kubi

 Muslimani koji žive na Kubi, jednoj od rijetkih zemalja u svijetu pod komunističkom vlašću, smatraju da je ogroman nedostatak, ali i problem što u zemlji ne postoji džamija zbog čega u narednom periodu očekuju izgradnju objekta u kojem bi mogli da izvršavaju vjerske obaveze.
 
Inače, muslimani u glavnom gradu Kube Havani okupljaju se u bogomolji poznatijoj kao Arapska kuća, koja se nalazi u predgrađu Stara Havana.

Turska - Recep Tayyip Erdogan kritizirao je danas izraelskog premijera i Francusku


Govoreći o napadima u Parizu naveo je da je to propust francuskih snaga sigurnosti, jer su osumnjičeni nedavno služili zatvorske kazne.

"Francuski državljani izvedu takav masakr, a muslimani plaćaju cijenu. Zar njihova obavještajna služba ne...

Makedonija - Makedonski parlament izglasao zabranu istopolnih brakova i stvorio ustavnu prepreku za mogućnost donošenja takvih zakona u budućnosti"

Na sjednici održanoj u utorak, 20. siječnja, makedonski je parlament sa 72 glasa "za" i samo četiri glasa "protiv" izglasao ustavnu definiciju braka kao uniju između muškarca i žene. Nadalje, kreirao je ustavnu prepreku za buduća zakonska rješenja o istospolnim civilnim partnerstvima, izvjestila je Intergrupa o LGBT pravima Europskog parlamenta

Italija - U Italiji i u Vatikanu podignut stepen bezbednost

Stepen bezbednosti u Italiji i Vatikanu podignut je zbog povećanog rizika od mogućih napada islamskih ekstremista, saopštili su danas zvaničnici u Rimu.

Dan pošto je italijanska vlada odobrila nove mere bezbednosti iz straha od prelivanja terorizma iz haosa koji zapljuskuje Libiju, šef vatikanske Švajcarske garde Kristof Graf potvrdio je da su....

Makedonija -"afera neovlašćeno prisluškivanje" više od 20.000 ljudi

Makedonsko Javno tužilaštvo danas je dobilo materijal kojim opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva optužuje aktuelnu vlast za "aferu prisluškivanja" više od 20.000 ljudi u poslednjih nekoliko godina.

"Danas je  tužilaštvu dostavljeno proširenje podnete krivične prijave za neovlašćeno prisluškivanje, a kao dokaz su...

Crna Gora - brdo iznad Budve u požaru

Požar je danas zahvatio nepristupačni deo brda pored mesta Podostrog iznad Budve.
Sumnja se da je neko na dva ili tri mesta namerno zapalio vatru koja se brzo proširila i zahvatila veći deo brda, javljaju crnogorski mediji.

Qatar - Neverovatna pravila za stjuardese

Akbar al Baker, izvršni direktor ove aviokompanije, ranije je u izjavi za Rojters branio politiku "Katar ervejza", navodeći da su uslovi pod kojima se zasniva radni odnos jasno navedeni.
 
- Ako dođete da tražite posao u "Katar ervejzu", dajemo vam dokument u kojem su navedena pravila, ako vi kao zrela osoba prihvatite ta pravila, onda ne bi trebalo da se žalite - kazao je Al Baker.

SAD - Hladnoća i snežni smetovi paralisali istočni deo SAD

Veliki sneg i hladnoća paralisali su istočni i centralni deo SAD, gde su mnoge zgrade federalne vlade danas zatvorene u Vašingtonu, u očekivanju novog polarnog talasa.

Vašington je danas osvanuo sa snegom zbog čega je usporen saobraćaj, dok su mnoga ..

Kube i SAD prvi sastanak na visokom nivou u poslednjih 30 godina.

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Kube održaće 27. februara u Vašingtonu drugu rundu razgovara ouspostavljanju diplomatskih odnosa, saopštio je večeras Stejt department.

Predsednici Kube i SAD Raul Kastro i Barak Obama, u istorijskoj izjavi 17. decembra 2014, najavili..

Smršala je 55 kilograma, ali sada ima još veći problem (VIDEO)

Novozelanđanka Elora Her (21) uspela je da smrša neverovatnih 55 kilograma, koje je dobila zbog višegodišnje zavisnosti od brze hrane. Ova devojka se prosto navukla na nezdravu ishranu nakon što joj je preminuo otac.

Pjongjang pregovara sa Moskvom o nuklearnom programu


Hong Jon-Kok, glavni nuklearni izaslanik Severne Koreje, najavio je da će sledeće nedelje otputovati u Moskvu na razgovor o nuklearnom programu.

Cilj posete izaslanika Kim Džong Una glavnom gradu Rusije ima za cilj obnovu pregovora sa još pet zemalja o nuklearnom naoružanju

Španija - Španski tužitelj Javier Zaragoza, stručnjak za džihadizam najviše strahuje od spajanja Al Kaide i Islamske države

Španski tužitelj Javier Zaragoza, stručnjak za džihadizam najviše strahuje od spajanja Al Kaide i Islamske države.

"Džihadistički terorizam tek počinje. To je fenomen u punoj ekspanziji i trebat će nesumnjivo godine da se..

SAD - CIA ispituje ruske klimatske napade na SAD

Мeđu Аmеrikаncimа pоčinjе „prava histеriја“ zbog sumnji da Rusi klimatskim oružjem napadaju terotiriju SAD.
Kаkо је оbјаviо britаnski list Daily Mail, sаrаdnici CIА su rаzgоvаrаli sа аmеričkim prоfеsоrоm-klimаtоlоgоm, Аlаnоm Rоbоkоm, dа bi prоvеrili: mоgu li drugе zеmlје uticаti nа klimu nа Zеmlјi, оdnоsnо – mоgu li tо (аmеrički) nаučnici оtkriti..

SAD: Podmetnuo požar u džamiji jer se razbjesnio gledajući vesti

Muškarac iz Indijane koji je priznao krivicu za podmetanje požara u džamiji u Ohaju kazao je sudiji da se prije podmetanja požara ‘razbjesnio’ gledajući Fox News.

Dana 30. septembra Randolph Linn je pokušao da zapali Islamski centar u Toledu. Objavljeno je da je on pokušao da zapali džamiju u znak odmazde zbog napada na američke ambasade na Bliskom istoku i što to muslimanima prolazi bez posljedica u SAD-u. Dok su ga vodili u zatvor Linn je navodno rekao ‘J… ove muslimane’.

Rusija - 'Putin je najbogatiji čovjek na svijetu. Ima preko 200 milijardi dolara!'

Bill Browder, menadžer investicijskog fonda i jedan od najvećih ulagača u Rusiju, procijenio je bogatstvo Vladimira Putina na 200 milijardi dolara, što ruskog predsjednika čini najbogatijim čovjekom svijeta.

 

Nemačka - epidemija malih boginja u Berlinu, mnogo veća od one koja je došla do naslovnih strana . epidemija malih boginja krenula je iz bošnjačke i srpske populacije

Ova epidemija malih boginja krenula je iz bošnjačke i srpske populacije, od ljudi koji su tražili azil u Nemačkoj, kojima je program imunizacije zaustavio rat 90-ih godina - naveli su nemački stručnjaci

Nova "opel korsa"

Sa potpuno novom "korsom", Opel je na tržište doveo urbani, šik, automobil koji stvara sve veće mogućnosti u modno-nadahnutom "B" segmentu. Sve prednosti "korse",

Rusija - Bagerima prebacuju putnike preko reke

Pogledajte kako prebacuju putnike preko reke.


Pogledajte kako prebacuju putnike sa jedne obale na drugu obalu reke bagerima,  tako sto su dva poveca bagera na obe strane reke ulaze u korpu bagerske ruke i do polovine reke prebacuje nekoliko putnika , a onda iz jedne korpe prelaze u korpu drugog bagera , i tako prelaze reku  Pogledajte video....

Srbija -Novak Đoković se pojavio usred pozorišne predstave! (VIDEO)

Jel' te neko dirao, mala?" - bila je jedina replika prvog tenisera sveta u komadu "Čikaške perverzije"

Novak Đoković je bio gost iznenađenja u hit predstavi “Čikaške perverzije” u Domu omladine Beograda, a publika nije skrivala oduševljenje kada je videla prvog tenisera sveta na sceni.

Albanija - Pljačkaši su opljačkala oklopno vozilo u centru Tirane

. Trojica maskiranih napadača za dvije minute su opljačkala oklopno vozilo u centru Tirane, iz kojeg su odnijeli oko milion eura.

Glavni svjedoci pljačke su bili gosti burekdžinice ispred koje se pljačka dogodila, prenosi portal "Shekulli".

Albanska policija formirala je poseban istražni tim kako bi istražila okolnosti pod kojima su..

Ukrajna - Proruske snage počele "operaciju čišćenja" na ulicama Debaljceva


Proruske snage su saopštile da su zauzele veći deo Debaljceva, dok vladine snage tvrde da je taj grad na istoku Ukrajine i dalje pod njihovom kontrolom

Ovo je prvi put da su borbe vođene na ulicama samog grada. Proruske snage su, takodje, navele da se na desetine ukrajinskih vojnika u Debaljcevu predalo, kao i da ima ubijenih.
 

Avganistan - U Avganistanu poginulo 20 policajaca u samoubilačkom napadu talibana

Najmanje 20 policajaca je danas poginulo, a barem osmoro je povređeno u samoubilačkom napadu na policijsku stanicu u Pulialamu, glavnom gradu avganistanke provincije Logar.
Napad na policijsku stanicu u Pulialamu, 80 kilometara isočno od prestonice Kabula, izvela su ..

Engleska - Dva tinejdžera uhapšena nanedaleko od Mančestera zbog terorizma

Dvoje 16-godišnjaka uhapšeno je nedaleko od Mančestera na osnovu antiterorističkog zakona, saopštila je danas policija, uz napomenu da je usledilo pretraživanje njihovih kuća. 

Antiteroristička jedinica Sever-Zapad (NWCTU) pritvorila je dečaka i devojčicu u ponedeljak u gradu Mosliju, navedeno je u policijskom saopštenju.

Džihadisti odrubili glavu egipatskim hrišćanima

Pojavio se uznemirujući video snimak na kome se vidi kako džihadisti odrubljuju glave egipatskim Koptima koji su oteti u Libiji  Islamska država (ID) objavila je danas video-snimak na kojem džihadisti odrubljuju glave egipatskim hrišćanima Koptima, otetim u Libiji, zbog čega je u Egiptu proglašenja sedmodnevna žalost.

SAD - 14 godina zaključani

U jednom stanu na Manhattanu u New Yorku živjelo je sedmoro djece Angulo... Zvuči kao početak neke bajke, ali nastavak je nešto drugačiji. Ova djeca, naime, nisu izašla iz tog stana punih 14 godina, piše Daily Mail.
Bhagavan (23), Govinda i Narayana (22), Mukunda (20), Krisna (18), Jagadesh (17) i njihova sestra Visnu te majka Susanne bili su zaključani u stanu. Samo je otac Oskar imao ključ.

BiH “most ispod mosta” u Goraždu, izgrađen je ratne 1994.


Goražde  ̶  “Most ispod mosta”, jedan od simbola otpora agresiji u Goraždu, izgrađen je ratne 1994. godine kako bi omogućio prelazak ljudi s jedne na drugu obalu rijeke Drine.
U ratu je značio život, a danas propada.
Velike ideje i priče u kojima je trebao postati srce grada ostale su u prošlosti. Mnogi su zanemarili činjenicu da je jedinstven u svijetu i zanimljiv, kako zbog vremena u kojem je nastao, tako i zbog uloge koju je igrao.

Kosovo - Paralizovano kosovo nemoguce da dobije viznu liberalizaciju , misljenje vise strucnjaka .

Nezakonita migracija kosovskih stanovnika u zapadne zemlje strahovito ugrožava napredak ka procesu vizne liberalizacije za kosovske stanovnike, ocenili poznavaoci evropskih integracija. 

Premijer vlade Kosova Isa Mustafa na sastanku Komiteta za liberalizaciju viza održanog 13. februara je rekao da je vlada Kosova inicirala da preduzme konkretne mere sa ciljem poboljsanja kvaliteta života građana pružajući ekonomsku perspektivu, ali i perspektivu u drugim sferama što bi sprečilo migraciju kosovskih stanovnika.

Međutim poznavaoci evropskih integracija smatraju da je nemoguće da vlada Kosova ima bilo koji plan koji će na ažuran način prekinuti nelegalnu migraciju stanovnika Kosova u pravcu zapadnih zemalja.

Rusija - Putin "Hrvatskog komandanta mi dovedite živog"

Moskva neobično oštro kritikovala Hrvatsku i pozvala je da spreči odlazak hrvatskih plaćenika u Ukrajinu.
 
Prema ruskim izvorima, Moskvi je zapala za oko, ne brojnost, nego položaj pojedinih plaćenika za koje se sumnja da su iz Hrvatske. Naime, ruske službe su presrele razgovore između nekoliko jedinica iz "Azov" brigade, koja je uglavnom sastavljena od stranih plaćenika, a koja se bori na strani Kijeva i ima zloglasan ugled među proruskim snagama.

Zajednička sednica vlada Makedonije i Srbije

Vlade Makedonije i Srbije održaće danas u Skoplju zajedničku sednicu.


Prethodno će premijer Srbije Aleksandar Vučić imati "tet-a-tet" sastanak s makedonskim kolegom Nikolom Gruevskim, a zatim će uslediti pojedinačni sastanci resornih ministara dve vlade.

Najveća sajber pljačka u istoriji

Hakeri su uspeli da izvuku stotine miliona dolara sa računa više od 100 banaka iz  preko 30 zemalja. Iz kompanije „Kasperski“ kažu da je ovo jedan od najorganizovanijih sajber napada do danas

 Najčešće biva kod ovavkih napada - zaraženim e-mail

PUTINOVA NAJVEĆA PRETNJA: Objaviću satelitske snimke


 Američki stručnjaci tvrde da uprkos činjenici da su odnosi između
Rusije i Sjedinjenih Američkih Država najlošiji još od hladnog rata, ovo je samo početak nastavka problema i nevolja. Dešavanja u svetu predstavljaju ”zatišje pred oluju”...

SAD - NOVO AMERIČKO TAJNO ORUŽJE

 Služi kao dodatan način da se prikupe informacije u specijalnim vojnim operacijama u konfliktnim zonama, ali vremenom su došli do ideje da bi mogao da prenosi eksplozive do pozicije neprijatelja

Služi kao dodatan način da se prikupe informacije u specijalnim vojnim operacijama u konfliktnim zonama, ali vremenom su došli do ideje da bi mogao da prenosi ..

Ova fotografija krije deset likova, možete li ih pronaći?


Moć zapažanja: Ova fotografija krije deset likova, možete li ih pronaći? Da li ste među sretnih deset posto koji mogu pronai sve likove?