Palestina - Hamas traži od međunarodne zajednice da stave Izrael na listu terorista

Islamski pokret otpora, Hamas, je zatražio od međunarodne zajednice da doda Izrael i njegove vođe na listu terorista. Ovaj zahtjev dolazi nakon što su izraelski doseljenici zapalili džamiju i crkvu na Zapadnoj obali.

Vođa Hamasa i bivši ministar vakufa i vjerskih pitanja, dr. Ismail Ridvan, je osudio u četvrtak paljenje oba sveta mjesta.
“Paljenje svetih mjesta i ispisivanje antiislamskih i antikrščanskih parola od izraelskih doseljenika pokazuje da izraelska okupacija predstavlja opasnost za čovječanstvo i za sveta mjesta”.
Dr. Ridvan je pozvao međunarodnu zajednicu zajedno sa organizacijama za ljudska prava da doda Izrael na spisak terorista zbog njihovih zločina mržnje i neprijateljstava prema čovječanstvu i svetim mjestima.jevrejske grupe podmetnule su požar u srijedu u džamiji Huda u gradu Jeba, zapadno od Betlehema, a na zidovima džamije napisane su antiislamske parole na hebrejskom jeziku. U četvrtak ujutro zapaljena je i zgrada grčke pravoslavne bogoslovije dok su antikršćanske parole ispisane za zidovima bogoslovije

Nema komentara:

Objavi komentar